Activiteiten

 Boek en Troost op Locatie:

 

 

Iedere 1e zondag van de maand ‘DIJKHUISJE’ Begraafplaats IJSSELHOF

Yarden en Boek en Troost nodigen alle bezoekers van de begraafplaats IJsselhof uit voor een kopje koffie/thee of glas limonade in het ‘Dijkhuisje’ bij de ingang aan de Goejanverwelledijk 6.

Eerstvolgende mogelijkheid : Zondag, 7 oktober 2018 van 10.00 tot 16.00 uur

 

Rouwcafé:  Open staan voor nieuw geluk….?

Wanneer je je geliefde bent kwijtgeraakt, is er een lange periode nodig om dit verlies een plekje te geven en de balans in je leven te herstellen. 
Er komt wellicht een moment waarop je je afvraagt of nieuw geluk voor jou is weggelegd.
Iemand waarmee je het leven weer kunt delen, een klankbord, een maatje, nieuw geluk misschien?
Tegelijkertijd kunnen er allerlei verwarrende gevoelens een rol gaan spelen. Hoe kun je weer van iemand gaan houden zonder te vergeten? Hoe gaat je omgeving daarmee om? Hoe houdt je balans tussen verdriet om het gemis enerzijds en het vinden van nieuw geluk anderzijds.
Over dit thema gaan wij met elkaar in gesprek.

Wanneer     : Zondag, 21 oktober 2018   
Aanvang      : 15.00 – 17.00 uur
Waar             : Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79, Gouda
Kosten
          : € 5,00 incl. consumpties
Aanmelden : info@boek-en-troost.nl

 

 

Lunch  voor weduwen en weduwnaren

Wanneer je je partner moet missen door de dood, is de zondag vaak een moeilijke dag. Activiteiten, zoals het maken van een wandeling of het samen op familiebezoek gaan, vallen weg waardoor de dag extra lang duurt en het gemis pijnlijk voelbaar wordt. Tijdens deze gezamenlijke lunch ontmoet je lotgenoten en kun je ervaringen uitwisselen. Er ontstaat ruimte om samen de dag te doorbreken. 

Wanneer       : zondag, 28 oktober  2018
Aanvang        : 12.00 – 14.00 uur
Waar              
: De Walvis, Korte Akkeren, Gouda
Kosten           :  € 5,00 incl. consumpties
Aanmelden  : via info@boek-en-troost.nl

 

 

 

Onderstaande activiteit wordt op maat aangeboden aan families of groepen die met elkaar de kleding van overledenen willen verwerken. 

Workshop: Wat doen we met de kleding?

“Toon mij uw kleding en ik zal zeggen wie u bent. “

Dit gezegde geeft aan dat kleding een uitdrukking kan zijn van onze persoonlijkheid en kleding na het overlijden van een dierbare een intieme en persoonlijke herinnering blijft. Kort of lang na het overlijden dient zich de vraag aan : “ Wat doen we met de kleding? “ Weggeven aan vrienden, familie of een goed doel of bewaren om nog geen afstand te doen van deze tastbare herinneringen.kleed

Door met deze kleding creatief bezig te zijn kan een blijvend troostrijk kunstwerk ontstaan in de vorm van een wandkleed(je) een deken, kussen, boxkleed, wiegendekentje, tas, sjaal enzovoort.

In deze workshop willen Wilma Bagschortjegerman en Aagje de Haan met de deelnemers een aanzet geven om ieder naar eigen inzicht bezig te zijn om van de kleren van hun dierbare een creatief monumentje te maken.

Voor meer informatie: info@boek-en-troost.nl

 

Zoek je lotgenotencontact?

Je bent welkom bij onze ROUWCAFÉS bij Boek en Troost op iedere 3e zondag van de maand. De plek waar je andere lotgenoten, in een ongedwongen sfeer, kunt ontmoeten. Naar aanleiding van een verhaal, een gedicht of een muziekuitvoering, kun je met elkaar in gesprek gaan over dat, wat je daarin aanspreekt. En wellicht kan dit het begin zijn van het samen delen, van je verdriet of ervaring, met een ander. Daarnaast is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een besloten lotgenotengroep. De groepsgrootte bestaat uit maximaal 6-7 personen. De gesprekken worden begeleid door Sonja Goud en Ineke Vonk, twee gemotiveerde ervaringsdeskundigen. 

Voor meer informatie kijkt u bij Lotgenotengroepen.