Activiteiten

 Boek en Troost op Locatie:

Agenda 2017:

Rouwcafé 17 september 2017:

 Boosheid: is dat normaal? boosheid3

Boosheid, woede en je vervolgens enorm schuldig voelen. Boos op de geliefde overledene die je in de steek heeft gelaten, boos op de dokter , boos op God , boos op …. Je voelt je machteloos .Dit soort emoties kunnen je ineens overvallen als iemand van wie je houdt overlijdt. Niet iedereen ervaart deze heftige gevoelens ,maar als  het je overkomt, kun je er enorm door in de war raken. Emoties zijn niet logisch, ze zijn er gewoon. Het blijkt belangrijk ze niet weg te stoppen. Ze verdwijnen niet vanzelf. Het hoort bij rouwen als proces.

Boosheid kan een belangrijk onderdeel van het helingsproces zijn. Laat het maar komen en volg je hart. Daar mag je op vertrouwen! Over deze lastige opgave  willen we deze middag ervaringen uitwisselen

Van 15.00 uur tot 17.00 uur ben je van harte welkom in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 in Gouda. Als je wilt aanschuiven dan kun je je aanmelden via info@boek-en-troost.nl. De entree is € 5 inclusief alle consumpties.


 

Cuong Lu

4 oktober 2017 Lezing Cuong Lu  : “Geboorte en dood vanuit boeddhistisch perspectief”

Waar komen we vandaan bij onze geboorte en waar gaan we naar toe na de dood? Geboorte en dood zijn de twee belangrijkste gebeurtenissen in ons leven die we heel weinig inzicht over hebben. De boeddhistische traditie heeft wel een zeer heldere begeleiding voor ons om de ware gedaante van geboorte en dood te kunnen doorgronden. Het helpt ons om onszelf en het leven op een diepe wijze te begrijpen. Daardoor kunnen we in het dagelijks leven meer geluk en stabiliteit ervaren.

Locatie: Agnietenkapel, Nieuwe Markt  Gouda

Tijd: 19.30 uur (vanaf 19.00 uur inloop)

Kosten: 10,00 inclusief consumpties

 

Dijkhuisje
Iedere 1e zondag van de maand ‘DIJKHUISJE’ BEGRAAFPLAATS IJSSELHOF Yarden en Boek en Troost nodigen alle bezoekers van de begraafplaats IJsselhof uit voor een kopje koffie/thee of glas limonade in het ‘Dijkhuisje’ bij de ingang aan de Goejanverwelledijk 6.

.ZOEK JE LOTGENOTEN CONTACT?

Je bent welkom bij onze ROUWCAFES bij Boek en Troost op iedere 3e zondag van de maand. De plek waar je andere lotgenoten, in een ongedwongen sfeer, kunt ontmoeten. Naar aanleiding van een verhaal, een gedicht of een muziekuitvoering, kun je met elkaar in gesprek gaan over dat, wat je daarin aanspreekt. En wellicht kan dit het begin zijn van het samen delen, van je verdriet of ervaring, met een ander. Entree 5,- Euro (incl. drankjes) Tijd: 15:00 – 17:00 uur Aanmelden kan via email info@boek-en-troost.nl. Kun je pas op het laatste moment beslissen? Geen nood, we schuiven er graag een stoel bij als je alsnog komt.