Activiteiten

 Boek en Troost op Locatie:

Agenda 2017:

Rouwcafé 19 november 2017: “Hoe kom ik de donkere dagen van de herfst door?”

Als de bladeren vallen en de dagen korter worden breekt er voor velen, vooral voor diegenen die een dierbare hebben verloren, een sombere periode aan. Het lijkt dan lastig om nog ergens van te genieten. Hoe kom je uit dit dal? Uit ervaringen van mensen in rouw weten we dat het belangrijk is om regelmaat en structuur in je leven aan te brengen.

sofa

 

Tijdens dit Rouwcafé op 19 november willen wij met elkaar van gedachten wisselen, elkaar handvatten bieden om zo tot een wederzijdse inspiratie en stimulans te komen, waardoor we weer wat lichtpuntjes kunnen zien.

Van 15.00 uur tot 17.00 uur ben je van harte welkom in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 in Gouda. Als je wilt aanschuiven dan kun je je aanmelden via info@boek-en-troost.nl. De entree is € 5 inclusief alle consumpties.

 

 

Onderstaande activiteit wordt op maat aangeboden aan families of groepen die met elkaar de kleren van overledenen willen verwerken. 

Workshop: Wat doen we met de kleren?

“Toon mij uw kleding en ik zal zeggen wie u bent. “

Dit gezegde geeft aan dat kleding een uitdrukking kan zijn van onze persoonlijkheid en kleding na het overlijden van een dierbare een intieme en persoonlijke herinnering blijft. Kort of lang na het overlijden dient zich de vraag aan : “ Wat doen we met de kleding? “ Weggeven aan vrienden, familie of een goed doel of bewaren om nog geen afstand te doen van deze tastbare herinneringen.kleed

Door met deze kleding creatief bezig te zijn kan een blijvend troostrijk kunstwerk ontstaan in de vorm van een wandkleed(je) een deken, kussen, boxkleed, wiegendekentje, tas, sjaal enzovoort.

In deze workshop willen Wilma Bagschortjegerman en Aagje de Haan met de deelnemers een aanzet geven om ieder naar eigen inzicht bezig te zijn om van de kleren van hun dierbare een creatief monumentje te maken.

voor meer informatie: info@ boek-en-troost.nl

 

 

Dijkhuisje

Iedere 1e zondag van de maand ‘DIJKHUISJE’ BEGRAAFPLAATS IJSSELHOF Yarden en Boek en Troost nodigen alle bezoekers van de begraafplaats IJsselhof uit voor een kopje koffie/thee of glas limonade in het ‘Dijkhuisje’ bij de ingang aan de Goejanverwelledijk 6.

.ZOEK JE LOTGENOTEN CONTACT?

Je bent welkom bij onze ROUWCAFES bij Boek en Troost op iedere 3e zondag van de maand. De plek waar je andere lotgenoten, in een ongedwongen sfeer, kunt ontmoeten. Naar aanleiding van een verhaal, een gedicht of een muziekuitvoering, kun je met elkaar in gesprek gaan over dat, wat je daarin aanspreekt. En wellicht kan dit het begin zijn van het samen delen, van je verdriet of ervaring, met een ander. Entree 5,- Euro (incl. drankjes) Tijd: 15:00 – 17:00 uur Aanmelden kan via email info@boek-en-troost.nl. Kun je pas op het laatste moment beslissen? Geen nood, we schuiven er graag een stoel bij als je alsnog komt.