Activiteiten

 Boek en Troost op Locatie:

18 februari 2018 Rouwcafé: “Rouw is een muur tussen twee tuinen”

Niet iedereen verwerkt verdriet op dezelfde wijze. Voor de een gaat, voor de buitenwereld, het leven snel weer op de vertrouwde voet verder, voor de ander is het verdriet levenslang aanwezig en tastbaar. Omgaan met rouw is van vele factoren afhankelijk, maar wat als jouw naaste een totaal andere beleving heeft en dit verdriet op een geheel eigen wijze manifesteert? Terwijl sommigen in zichzelf keren is voor anderen juist communicatie van wezenlijk belang. Broers en zussen die elkaars manier van rouwen niet herkennen, of vinden dat de een meer “recht” heeft op het verdriet dan de ander. Hoe ga je daar mee om? Het verdriet over het verlies van een partner hoeft niet perse hetzelfde verdriet te zijn, als dat van de kinderen, die een ouder verliezen. Deze vragen en dilemma’s willen wij graag op de komende bijeenkomst met elkaar bespreken.

Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79, Gouda.

Tijd: 15.00-17.00 uur

Kosten:  € 5,00 

Kun je pas op het laatste moment beslissen of je komt? Geen nood, we schuiven er graag een stoel bij!

Ook kun je bij ons een boek inkijken of  lenen voorafgaand aan het rouwcafé en tijdens onze activiteiten.

 

NIEUW! Lunch voor weduwen en weduwnaren op zondag, 25 februari van 12.00 – 14.00 uur

Een van de nieuwe initiatieven van Boek en Troost is het maandelijks organiseren van een lunch voor weduwen en weduwnaars. Voor deze groep is de zondag vaak een moeilijke dag.  Zij zien op die dag andere mensen samen op familiebezoek gaan, een wandeling maken etc. iets wat zij in het verleden met hun partner wellicht ook deden. Het maakt het gemis van hun geliefde extra zichtbaar en voelbaar. De gezamenlijke lunch biedt een mogelijkheid om met lotgenoten vrijblijvend en ongedwongen ervaringen uit te wisselen en zo de zondag te doorbreken.
Deze nieuwe activiteit vindt elke 4de zondag van de maand plaats in het buurtservicepunt De Walvis, Walvisstraat 1 Gouda.
De kosten voor de lunch zijn € 5 (inclusief koffie en thee). Voor de eerste keer kunt u iemand meenemen.

Aanmelding : via info@boek-en-troost.nl 

 

Onderstaande activiteit wordt op maat aangeboden aan families of groepen die met elkaar de kleding van overledenen willen verwerken. 

Workshop: Wat doen we met de kleding?

“Toon mij uw kleding en ik zal zeggen wie u bent. “

Dit gezegde geeft aan dat kleding een uitdrukking kan zijn van onze persoonlijkheid en kleding na het overlijden van een dierbare een intieme en persoonlijke herinnering blijft. Kort of lang na het overlijden dient zich de vraag aan : “ Wat doen we met de kleding? “ Weggeven aan vrienden, familie of een goed doel of bewaren om nog geen afstand te doen van deze tastbare herinneringen.kleed

Door met deze kleding creatief bezig te zijn kan een blijvend troostrijk kunstwerk ontstaan in de vorm van een wandkleed(je) een deken, kussen, boxkleed, wiegendekentje, tas, sjaal enzovoort. 

In deze workshop willen Wilma Bagschortjegerman en Aagje de Haan met de deelnemers een aanzet geven om ieder naar eigen inzicht bezig te zijn om van de kleren van hun dierbare een creatief monumentje te maken.

Voor meer informatie: info@boek-en-troost.nl

 

Iedere 1e zondag van de maand ‘DIJKHUISJE’ Begraafplaats IJSSELHOF

Yarden en Boek en Troost nodigen alle bezoekers van de begraafplaats IJsselhof uit voor een kopje koffie/thee of glas limonade in het ‘Dijkhuisje’ bij de ingang aan de Goejanverwelledijk 6.

Zoek je lotgenotencontact?

Je bent welkom bij onze ROUWCAFÉS bij Boek en Troost op iedere 3e zondag van de maand. De plek waar je andere lotgenoten, in een ongedwongen sfeer, kunt ontmoeten. Naar aanleiding van een verhaal, een gedicht of een muziekuitvoering, kun je met elkaar in gesprek gaan over dat, wat je daarin aanspreekt. En wellicht kan dit het begin zijn van het samen delen, van je verdriet of ervaring, met een ander. Daarnaast is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een besloten lotgenotengroep. De groepsgrootte bestaat uit maximaal 6-7 personen. De gesprekken worden begeleid door Sonja Goud en Ineke Vonk, twee gemotiveerde ervaringsdeskundigen. 

Voor meer informatie kijkt u bij Lotgenotengroepen.